Sunday, June 12, 2011

INTEL-LAC susu tepung bercoklat

INTEL-LAC susu tepung bercoklat yang sesuai untuk kanak-kanak berumur 2 tahun sehingga 24 tahun. Membekalkan zat untuk perkembangan intelek dan minda. Mengandungi protein, kalsium, magnesium dan zat besi untuk memberi tenaga, menguatkan tulang dan gigi, membaik pulih saraf dan otot yang lesu, serta memberi tumbesaran yang sempurna.

Menggunakan koko bermutu tinggi dan mempunyai khasiat pemakanan yang sangat baik untuk fizikal dan mental. Koko mengandungi fenolik, salah satu unsur antioksida untuk melindungi tubuh. la juga meningkatkan serotonin untuk merangsang otak menghasilkan perasaan tenang dan yakin. Mengikut RDA, amalan meminum sekurang-kurangnya tiga gelas susu setiap hari boleh mengurangkan risiko serangan jantung dan dapat mengelak dari diabetes.


Pengambilan susu dalam jumlah yang sama juga boleh menyeimbangkan tumbesaran, mengurangkan tekanan darah, meningkatkan HDL (kolesterol baik), penting untuk pembentukan hemoglobin, melaraskan degupan jantung, serta mengurangkan risiko menghidap osteoporosis. Di samping itu juga remaja yang berumur di antara 12 hingga 24 tahun disyorkan perlu mengambil sekurang-kurangnya 50% kalsium (bersamaan 4 atau 5 gelas susu sehari) untuk kesihatan tulang mereka.


Susu tepung INTEL-LAC yang diperbuat daripada susu rendah lemak ini juga sesuai untuk gangguan akibat tekanan, masalah pengecaman (termasuklah berfikir, membuat penilaian serta ingatan) dan mengenakkan tidur. Cara Penyediaan: 1. Masukkan 3 sudu (yang disediakan) INTEL-LAC ke dalam bekas. 2. Tambahkan 1 gelas air panas. 3. Kacau hingga sebati. 3-4 jamuan sehari adalah mencukupi. *Sesuai juga untuk diminum sejuk atau dibuat ice-blended.

HARGA RM25.00

CARA PEMBAYARAN

No comments:

Post a Comment