Monday, February 21, 2011

BIO FIBER - ERA EDAR


BIO-FIBER sesuai untuk:

Meningkatkan sistem pertahanan tubuh.
_ _
Mengekalkan sistem penghadaman yang sihat.
_ _
Meningkatkan fungsi usus dengan cara menyeimbangkan mikroflora, mengurangkan sembelit dan meningkatkan pergerakan usus.
_ _
Merawat masalah diarea (cirit).
_ _
Mengurangkan serum kolesterol dan diabetes (kencing manis).
_ _
Membolehkan nutrien diserap dengan sempurna.
_ _
Membersihkan darah daripada toksin dan sekaligus membersihkan darah.
_ _
Mencegah jangkitan yang disebabkan oleh kuman berbahaya

Fungsi system penghadaman penting untuk proses metabolisme tubuh, serta menjaga kesihatan fizikal dan mental. BIO-FIBER adalah rumusan terbaru untuk membantu kesihatan system penghadaman. Mnegandung fruktan yang merupakan serat buah-buahan yang mudah larut di dalam air. Garam tisu biokimia yang terdapat di dalam BIO-FIBER bertindak khusus membantu memerangkap gula berlebihan dan denga itu menurunkan kadar kandungan gula dalam kencing dan darah (sekaligus merawat masalah kencing manis) dan megikat lemak-lemak dai dalam perut, melancarkan peredaran darah dalam badan dan menyihatkan dan menguatkan jantung. Di dalam perut BIO-FIBER membentuk cecair likat pekat seperti gam.
BIO-FIBER membantu anda mengatasi:

BERAT BADAN BERLEBIHAN

Pengambilan BIO-FIBER akan memekatkan isi perut menyebabkan pelepasan ke dalam usus lambat. Proses ini menyebabkan timbulnya rasa kenyang dan selera makan akan menurun. Ia akan membantu mengurangkan berat badan dan menguruskan badan.

GASTRIK

Selain makanan pedas dan stress, gastric disebabkan juga oleh bacteria H.pylori yang dapat hidup di dalam perut berasid. Bukti saintifik menunjukkan Lactobacili menghasilkan asid organic yang boleh merencatkan pertumbuhan bacteria pathogen. BIO-FIBER penting untuk pembiakan lactobicili untuk menguatkan system pertahanan usus dan mencegah jangkitan.

KEMBUNG

Berlaku akibat penambahan gas di dalam saluran intestinal gastro kerana proses fermentasi (penapaian) dan pereputan makanan yang tidak dihadam oleh bacteria. Kembung juga terjadi kerana laktosa intoleren (ketidakserasian susu) dan pertumbuhan bacteria pathogen. BIO-FIBER membantu system penghadaman dan menggalak keseimbangan bacteria di dalam usus.

DIABETES

Membantu mengawal paras gula di dalam tubuh. Serat yang bersifat seperti gam akan mengikat lemak-lemak, gula berlebihan serta hampas pencernaan. Masalah longgokan lemak dan kolesterol dalam badan dapat diatasi, membantu peredaran darah dan menguatkan semula jantung. Di samping itu juga, gula yang diikat tadi dapat menurunkan kandungan gula dalam darah dan air kencing. Tidak mengandungi laktosa yang memberi kesan ketidak-selesaan perut. Membantu melambatkan penghadaman dan penyerapan karbohidrat.


SEMBELIT

Bahan buangan (feses) yang bergerak perlahan melalui usus boleh mengakibatkan sembelit. BIO-FIBER mencegah konstipasi (sembelit) secara melebut, menghidrasi dan menambah isipadu air pada feses Kerana adanya tekanan osmotic, ia menjadikan najis semakin berat dan semakin kerap untuk membuang air besar.

MENGURANGKAN RISIKO KANSER

Nilai pemakan yang terdapat di dalam BIO-FIBER mampu menentang pertumbuhan kanser di dalam kolon dan beberapa bahagian lain system penghadaman. Ia menutralkan enzim berbahaya yang boleh mengubah prokarsinogen kepada karsinogen yang aktif untuk merangsang system pertahan tubuh menentang aktiviti sel tumor.

KLESTEROL

Masalah kalosterol dapat dikurangkan dengan pengambilan BIO-FIBER. Ia bertindak dua cara iaitu memecah kolesterol supaya mudah dibuang atau dengan menyerap terus kolesterol tersebut. Ia menghalang penyerapan kolesterol dari usus.

Cara makan :

1 sudu teh 2 kali sehari ditambah dalam minuman.
Selepas mengambil BIO-FIBER minum air sekurangkurangnya 8 gelas sehari.

HARGA

RM25.00

CARA PEMBAYARAN

No comments:

Post a Comment